Home

Pauline Terreehorst schrijft sinds 1970 over zulke uiteenlopende onderwerpen als feminisme, film, fotografie, mode, architectuur, onderwijs, ict, voedsel, tuinkunst en alles wat zich daartussen bevindt. Ze studeerde Neerlandistiek aan de Universiteit van Amsterdam in de jaren zeventig. De vrouwenbeweging, de alternatieve filmcultuur en het begin van de kraakbeweging hebben allemaal hun sporen achtergelaten in haar persoonlijk leven en haar werk.

Pauline Terreehorst is op dit moment bezig met een aantal schrijfprojecten, sinds haar pensioen in oktober 2018. Van 2012 – 2018 was ze directeur van Natlab (film, theater, debat en cultureel café), in Strijp-S, Eindhoven.

Tussen 1983 en 2001 was ze verbonden aan de Volkskrant als modejournalist, criticus en columnist. Ze schreef een tiental boeken en een groot aantal essays en artikelen. Ze had haar eigen bedrijf, Toutes Directions, waarmee ze vooral overheden en bouwondernemingen adviseerde en toekomstscenario’s schreef, o.a. voor de Amsterdamse Zuidas. Functies die ze bekleedde waren: docent filmtheorie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, directeur van het Amsterdam Fashion Institute, AMFI (Hogeschool van Amsterdam) en directeur van het Centraal Museum Utrecht. Daarnaast publiceert en adviseert ze – hoofdzakelijk over stedelijke cultuur – en schrijft ze over boeken en films. Ze onderhoudt samen met Sabine Horsting een groententuin bij ATV Stadion, Utrecht.

Pauline Terreehorst woont  in Utrecht. Ze is getrouwd met Gerard de Vries.  Ze is de moeder van Lara Simons, Maaike de VriesWiebe de Vries en Sanne de Vries.